ROSE

Anunțăm demararea unui proiect important de cooperare româno-suedeză. Proiectul se intitulează ROSE (România și Suedia) – Alianța româno-suedeză pentru animale Neamț, un proiect care unește ONG-uri de protecția animalelor din Suedia și Neamț – România și medici veterinari, cu scopul de a reduce fenomenul animalelor fără stăpân prin campanii de sterilizare.

Svenska Djurskyddsföreningen (Asociația suedeză pentru Protecția Animalelor) lucrează de peste 140 de ani pentru bunăstarea animalelor din Suedia și acum dorește, prin implicare directă, să ofere un sprijin în rezolvarea acestei probleme importante a comunității românești. Swedish Animal Aid și Asociația „Claudia, Încă o șansă” au susținut, împreună, din fonduri proprii și din donații peste 5000 de sterilizări pentru câinii și pisicile din Neamț, în ultimii ani. ONG-urile suedeze finanțează sterilizările pentru câini, în timp ce Asociația locală „Claudia Încă o șansă” acoperă costurile sterilizărilor pentru pisici. În cadrul acestui proiect se va realiza și o cooperare a ONG-urilor cu autoritățile locale din Neamț, respectiv Consiliul Județean Neamț. Pe lângă sterilizare, câinii vor fi vaccinați antirabic, vor fi microcipați și înregistrați în RECS.

Mai multe informații despre proiect vor fi comunicate periodic pe pagina de facebook dedicată: https://www.facebook.com/rose.neamt, dar și pe un grup: https://www.facebook.com/groups/rose.neamt.

Evoluția campaniilor de sterilizări poate fi urmărită și pe pagina de facebook a Asociației „Claudia Încă o șansă”: https://www.facebook.com/AsociatiaClaudiaIncaoSansa.

Acest website folosește cookies pentru o experiență îmbunătățită a utilizatorilor pe pagină. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate