Raport de activitate proiect protecția animalelor – 2023

Despre proiect, aici: ÎNCĂ O ȘANSĂ PENTRU ANIMALE

Sterilizări câini și pisici

891 sterilizari din care:

  • 147 câini
  • 578 pisici femele
  • 166 pisici masculi

Fonduri proprii alocate: 80.570 lei ~ 16.100 euro

Veterinari: Andrei Tudor (Piatra-Neamț)

Distribuire pliante educative – importanța sterilizării

Reprezentanții Asociației „Claudia Încă o șansă” din Piatra-Neamț au îmbinat utilul cu plăcutul în prima zi a primăverii. Voluntarii, alături de președintele asociației, Claudia Filip, au oferit trecătorilor mărțișoare, flori, un gând bun și pliante în care se prezintă importanța sterilizării animalelor de companie. Asociația „Claudia Încă o șansă” a susținut din fonduri proprii obținute din donații și sponsorizări campanii de sterilizări gratuite în Neamț de care au beneficiat peste 3000 de animăluțe care nu se vor mai înmulți, prevenind astfel fenomenul abandonului.

Acțiunea de pe 1 martie 2023 a venit dintr-un sentiment de recunoștință față de toți cei care au contribuit din puținul lor pentru ca lumea să devină un pic mai bună și mai lipsită de animale fără stăpân pe străzi.

Activitate adăpost câini

Activitatea „O zi în adăpost” continuă săptămânal, o zi în fiecare săptămână, la adăpostul public de câini fără stăpân gestionat de Salubritas, cu sediul în municipiul Piatra-Neamț.

Activitatea voluntarilor constă în donarea de hrană, igienizare padocuri și cuști, hrănirea câinilor din adăpost și în special a puilor, fotografierea câinilor și publicarea imaginilor pe pagina de socializare a asociației https://www.facebook.com/AsociatiaClaudiaIncaoSansa în vederea promovării acestora spre adopție sau revendicare.

Amenajare cameră de urgență și magazie în adăpostul public de câini din Piatra-Neamț

Adăpostul public de câini fără stăpân din municipiul Piatra-Neamț avea nevoie urgentă de amenajarea unui spațiu destinat carantinării și tratării cățeilor. În lipsa acestui spațiu, Asociația CLAUDIA Încă o șansă a venit cu finanțare, materiale și mână de lucru pentru amenajarea unei camere de urgență și a unui spațiu de depozitare tip magazie.

Un vechi padoc a fost reamenajat de la zero prin lucrări de tencuială, montare gresie, zone de scurgere, instalație termică, izolare și montare uși și ferestre. Lucrările au început în luna ianuarie a anului 2023 și începând cu luna februarie a fost dată în utilizare.

Mulțumim Laura At Harmony Fund și fondului său Harmony Fund – Animal Rescue Charity  Alexandra Mihartescu, Alexaevent.ro,   Edith Elisabeta Kadar și tuturor celor 240 de prieteni ai lor, Florin care a muncit zi lumină să fie totul gata, Nicoleta Netea, Andrei Tudor  Asmarandei Ilie și tuturor celor care au contribuit oricât de puțin.

Fondurile necesare, aproximativ 4500 de euro, au fost exclusiv din donațiile primite de Asociația Claudia Încă o șansă în lunile decembrie 2022 și ianuarie 2023.

Organizare vizite elevi în adăpostul public de câini din Piatra-Neamț

În luna martie 2023, în cadrul proiectului „O zi în adăpost” organizat de Încă o șansă și Salubritas Piatra Neamț, elevii claselor 9 B, 11 A, 12 C de la Colegiul Național Gheorghe Asachi (Piatra-Neamț), împreună cu doamnele diriginte au vizitat adăpostul de câini. De asemenea, o vizită organizată a venit și din partea eleviilor de la Școala Gimnazială Nr.11 Piatra-Neamț. Este vorba despre trei clase din ciclul primar însoțiți de cadre didactice, părinți și Doamna Director.

S-a vorbit despre prevenție, sterilizare, microcipare, voluntariat, s-au făcut planuri pentru vacanța de vară. S-au strâns donații utilizate pentru achiziționarea de granule și conserve pentru puii cazați în adăpost. Copiii au au oferit, pe lângă mângâieri, recompense puilor. Educația prin puterea exemplului este cea care dă cele mai frumoase rezultate. Educând copiii, educi generații. Emoțiile au fost mari, s-a lăsat cu lacrimi, cu promisiuni, cu joacă și, credem noi, cu dorința de a iubi și ajuta animăluțele.

Construire adăpost pentru cazarea pisicilor – Adăpostul a fost amenajat în perioada verii 2023.

Campanie de donații prin SMS 8833

Asociația „CLAUDIA Încă o șansă” din Piatra-Neamț a avut alocat un număr scurt, prin intermediul căruia oricine a dorit a putut dona 2 euro trimițând un SMS la 8833 cu textul STERILIZEAZA pentru a sprijini proiectul „Încă o șansă pentru animale: Campanii de sterilizări gratuite pentru câini și pisici în Neamț”.

Campania de donații prin SMS s-a desfășurat în perioada 15 mai 2023 – 15 noiembrie 2023 și a adunat un număr de 1135 SMS-uri.

Alocarea numărului a fost posibilă prin acordul încheiat cu platforma „Donează mai simplu!” creată de Asociația pentru Relații Comunitare în parteneriat cu Orange România, Telekom România Mobile, Vodafone România si Digi Mobil.

Mai multe informații despre întreaga activitate pot fi găsite pe site-ul oficial www.claudiaincaosansa.ro sau pe pagina de facebook a Asociației: https://www.facebook.com/AsociatiaClaudiaIncaoSansa

Fonduri atrase

100% din fondurile utilizate pentru scopul propus provin din donații, sponsorizări, redirecționare impozit către organizații non-profit.

Vă rugăm ajutați-ne să ajutăm. Dacă puteți dona 10, 20, 50 de lei, dacă vreți să ne susțineți, dacă vreți să luați parte la viziunea noastră, o puteți face la:

  • ASOCIAȚIA CLAUDIA ÎNCĂ O ȘANSĂ
  • CIF: 43670519
  • RON RO32BREL0002002958210100
  • EUR RO48BREL0002002958210200
  • USD RO64BREL0002002958210300
  • COD SWIFT: BRELROBU

Donează cu cardul prin Revolut

Ajută cu un sac cu mâncare

Donează cu cardul prin PayPal

Acest website folosește cookies pentru o experiență îmbunătățită a utilizatorilor pe pagină. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate