Raport de activitate proiect protecția animalelor, 2021 – 2022

Despre proiect, aici: ÎNCĂ O ȘANSĂ PENTRU ANIMALE

Președintele Asociației, Claudia Filip, a activat ca voluntar în mai multe organizații non-profit din domeniul asistenței sociale, are studii în domeniul asistenței sociale, este tehnician veterinar și este manager al acestui proiect, având cursuri în domeniul managementului proiectelor și dispunând de resursele și cunoștințele necesare pentru a realiza scopul și obiectivele propuse, prin capacitatea de a mobiliza oameni și de a atrage fonduri: donații, sponsorizări și finanțări nerambursabile.

Sterilizări câini și pisici

2021

 • 41 câini sterilizați
 • 1382 pisici sterilizate, din care 303 masculi și 1079 femele

Fonduri proprii cheltuite ≈ 107.000 lei

Localități: Dragomirești, Costișa, Borlești, Dobreni, Roznov, Dochia, Bodești, Grințieș, Bicaz, Piatra-Neamț

Veterinari: Andrei Tudor (Piatra-Neamț), Raluca Davidov (Roznov), Loredana Berea (Dochia)

2022

 • 42 câini
 • 1301 pisici sterilizate, din care 190 masculi și 1111 femele

(precizăm că Swedish Animal Aid a finanțat sterilizările pentru câini în campaniile de sterilizări efectuate, din fondurile proprii, acordul fiind ca Asociația CLAUDIA Încă o șansă să finanțeze sterilizările pentru pisici)

Fonduri proprii cheltuite ≈ 125.260 lei

Localități: Grințieș, Borlești, Bodești, Dobreni, Români, Bicaz Chei, Costișa, Zănești, Roznov, Dochia, Piatra-Neamț

Veterinari: Andrei Tudor (Piatra-Neamț), Raluca Davidov (Roznov), Loredana Berea (Dochia)

Adopții

În perioada 2021-2022, Asociația CLAUDIA Încă o șansă a cazat temporar aproximativ 400 de câini și a intermediat adopții pentru aproximativ 250 de câini în Anglia, Germania, Franța, Belgia, Suedia și în județul Neamț.

În perioada 2021-2022, Asociația CLAUDIA Încă șansă a cazat temporar aproximativ 100 de pisici și a intermediat adopții pentru aproximativ 70 de pisici în județul Neamț, Germania și Franța.

Adopțiile s-au realizat cu sprijinul Asociației Mukitza din Franța și Asociației Happy Together Aimer din Belgia, dar și al unor persoane fizice implicate în domeniul protecției animalelor peste hotare.

Colaborări cu instituții și ONG-uri

 • Membru în comisia mixtă pentru protecția animalelor formată din specialiști în domeniu din cadrul Primăriei Municipiului Piatra-Neamț prin dispoziția de primar nr. 1930 din 5.10.2021. Comisia are rolul de a analiza solicitările/sesizările înregistrate, identifică soluții pentru bunăstarea animalelor și în același timp creează condiții optime de trai pentru acestea. Comisia are rolul de a stabili măsurile concrete ce urmează a fi luate în vederea operaționalizării serviciului de protecție a animalelor, atât a celor comunitare, cât și a celor cu stăpân. Din comisie mai fac parte reprezentanți ai primăriei Piatra-Neamț – Birou Gospodărie Municipală, polițiști din cadrul IPJ Neamț – Biroul pentru Protecția Animalelor, directorul Salubritas SA, reprezentanți ai ONG-urilor din Neamț și din străinătate, medici veterinari, reprezentant DSVSA Neamț.
 • Protocol de colaborare cu Salubritas în vederea implementării activității „O zi în adăpost” – activități de voluntariat în adăpostul public de câini fără stăpân al municipiului Piatra-Neamț
 • Cazare animale prin ordin de plasare – colaborare cu Biroul de Protecția Animalelor din cadrul IPJ Neamț
 • Colaborare cu Asociația Swedish Animal Aid din Suedia, președinte Cecilia To, în vederea implementării proiectului de campanii de sterilizări gratuite pentru câini și pisici în Neamț. Prin această colaborare, Asociația CLAUDIA Încă o șansă și-a asumat acoperirea costurilor sterilizărilor din campanii pentru pisici, în timp ce Swedish Animal Aid acoperă costurile sterilizărilor pentru câini, pe raza județului Neamț. De asemenea, în anul 2021 a avut loc un schimb de experiență, reprezentantul legal al Asociației CLAUDIA Încă o șansă, Claudia Filip, mergând împreună cu medicul veterinar Andrei Tudor din Piatra-Neamț în Suedia pentru a învăța modele de bune practici din această țară. Cu acest prilej, Swedish Animal Aid a donat echipei din Neamț un autovehicul cu scopul transformării acestuia în clinică veterinară mobilă și autorizare pentru a fi utilizată în campaniile de sterilizări gratuite din Neamț. Colaborarea româno-suedeză a devenit un proiect internațional intitulat ROSE – Alianța româno-suedeză pentru animale Neamț. Detalii aici: https://www.facebook.com/rose.neamt
 • Colaborare cu Banca Locală pentru Alimente Roman – Asociația CLAUDIA Încă o șansă primește prin contract provizii de la Banca pentru Alimente Roman pentru hrana animalelor aflate în grija asociației.
 • Colaborare cu unități de învățământ: ex Colegiul National „Gheorghe Asachi” Piatra-Neamț pentru implicarea tinerilor în activități de voluntariat în protecția animalelor.

Activitate adăpost câini

Activitatea „O zi în adăpost” s-a desfășurat săptămânal, o zi în fiecare săptămână, încă din ianuarie 2021 și continuă și în prezent, la adăpostul public de câini fără stăpân gestionat de Salubritas, cu sediul în municipiul Piatra-Neamț.

Activitatea voluntarilor constă în donarea de hrană, igienizare padocuri și cuști, hrănirea câinilor din adăpost și în special a puilor, fotografierea câinilor și publicarea imaginilor pe pagina de socializare a asociației https://www.facebook.com/AsociatiaClaudiaIncaoSansa în vederea promovării acestora spre adopție sau revendicare.

Fonduri atrase

100% din fondurile utilizate pentru scopul propus provin din donații, sponsorizări, redirecționare impozit către organizații non-profit.

Vă rugăm ajutați-ne să ajutăm. Dacă puteți dona 10, 20, 50 de lei, dacă vreți să ne susțineți, dacă vreți să luați parte la viziunea noastră, o puteți face la:

 • ASOCIAȚIA CLAUDIA ÎNCĂ O ȘANSĂ
 • CIF: 43670519
 • RON RO32BREL0002002958210100
 • EUR RO48BREL0002002958210200
 • USD RO64BREL0002002958210300
 • COD SWIFT: BRELROBU

Acest website folosește cookies pentru o experiență îmbunătățită a utilizatorilor pe pagină. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate