IN MEMORIAM Cecilia To: Moștenirea pe care a lăsat-o județului Neamț

Cecilia To s-a stins prematur din viață, după o suferință îndelungată, lăsând în urmă multă tristețe pentru cei care au cunoscut-o. În calitate de președinte al asociației Swedish Animal Aid, a creat o punte de legătură între oamenii din Suedia și cei din România cu scopul principal de a îmbunătăți situația animalelor de companie din țara noastră, făcând acest lucru până în ultimele clipe ale vieții sale.

Un impact semnificativ al Asociației Swedish Animal Aid, prin implicarea Ceciliei To, l-au avut campaniile de sterilizări gratuite pentru câini și pisici efectuate la nivelul județului Neamț. Despre oamenii implicați în campanii puteți citi mai multe aici – click.

În 5 ani de activitate, asociația suedeză a susținut costurile aferente pentru circa 5000 de sterilizări gratuite, în colaborare cu mai mulți medici veterinari din Neamț. Pentru o mai bună implementare a acestei inițiative, în 2022 s-a creat proiectul ROSE (România și Suedia) – Alianța româno-suedeză pentru animale Neamț, un proiect care unește ONG-uri de protecția animalelor din Suedia și Neamț – România și medici veterinari, cu scopul de a reduce fenomenul animalelor fără stăpân prin campanii de sterilizare. Despre proiectul ROSE, mai multe detalii aici – click.

De asemenea, Swedish Animal Aid a contribuit în decursul anilor cu peste 120 de tone de hrană pentru animalele din România, distribuite în peste 240 de transporturi destinate ONG-urilor și salvatorilor de animale din mai multe localități din țară.

Swedish Animal Aid a donat un autovehicul transformat în clinică veterinară mobilă, utilizată în campaniile de sterilizări gratuite. Detalii despre clinica mobilă aici – click. În colaborare cu partenerii săi din Suedia, au fost furnizate fonduri și echipamente pentru amenajarea clinicii mobile. Clinica mobilă a fost autorizată în anul 2022 prin intermediul cabinetului veterinar al dr. Andrei Tudor din Piatra-Neamț, colaborator veteran al Asociației Swedish Animal Aid.

În decursul vizitelor sale în județul Neamț, Cecilia To a influențat autoritățile locale să meargă în direcția potrivită pentru gestionarea fenomenului animalelor fără stăpân: sterilizarea. De la sfârșitul anului 2022, mai multe localități din Neamț au înțeles că e nevoie de un efort comun și au alocat fonduri din bugetele locale pentru a susține campanii de sterilizări gratuite. Detalii aici – click.

Trebuie să menționăm că nici persoanele vulnerabile nu au fost uitate. Asociația suedeză a oferit multe donații în acest sens cu sprijinul asociațiilor de profil din Neamț sau al altor persoane de bine.

În ultimul an, din cauza afecțiunilor medicale, Cecilia To a fost nevoită să renunțe la vizitele sale periodice în România, respectiv în județul Neamț. Cu toate acestea, mai multe donații au fost trimise din Suedia către Asociația Claudia Încă o Șansă din Piatra-Neamț, constând în diverse obiecte utile proprietarilor de animale de companie: hăinuțe, produse de îngrijire, diverse accesorii. Toate acestea sunt disponibile doritorilor care, în schimbul unei donații pentru continuarea campaniilor de sterilizări gratuite, își pot alege ce doresc pentru animăluțul lor de companie.

„Astăzi, un nou înger a bătut la poarta Raiului, iar ea s-a deschis și îngerul a pășit dincolo. Mulțumim, Cecilia To, pentru bunătatea ta, pentru lecțiile pe care le-am învățat de la tine, pentru viziune și perseverență. Îți mulțumesc în numele oamenilor din Neamț pentru implicarea ta, pentru toate campaniile de sterilizare, pentru toată munca ta. Acum în adăpostul de câini, 300 de căței spun într-un glas „drum lin” Cecilia!

Nu știu dacă e o coincidență sau nu că tocmai acum am reușit să deschidem foișorul voluntarilor, dar toate lucrurile de acolo sunt donate de acest înger pentru a strânge bani de sterilizări. Vă așteptăm să luați un obiect (lesă, curea, hăinuță, jucărie) pentru o donație și să ducem această muncă mai departe. Personal, am făcut o promisiune. Nu mă voi opri până la 10.000 de sterilizări. Începând de azi un înger în plus mă va veghea.

Asociația Claudia Încă o șansă vă așteaptă în fiecare weekend, vineri, sâmbătă și duminică între orele 14 – 18, în Parcul Central din Piatra-Neamț, la Foișorul voluntarilor să ne cunoaștem, să dialogăm, să căutăm soluții împreună pentru a continua campania de sterilizare.

Veți găsi obiecte pentru patrupedul dumneavoastră, pliante informative, o urnă pentru donații. Oricine poate aduce hrană pentru căței și pisici, obiecte ce pot fi scoase la vânzare pentru a sponsoriza campania de sterilizare.

Vă așteptăm și în adăpostul public să vă găsiți prietenul cu patru lăbuțe. Vă rugăm să vă implicați în viața orașului nostru. Mână cu mână, mână de la mână putem face schimbările pe care ni le dorim.”, a declarat Claudia Filip, președintele Asociației Claudia Încă o șansă din Piatra-Neamț. Mai multe detalii pe pagina Încă o Șansă – click.

Călătoria Ceciliei To pe Pământ s-a încheiat, însă idealurile la care a aspirat vor continua să existe prin intermediul celor care au înțeles să îi calce pe urme. Principalul vis al Ceciliei To a fost o Românie fără animale pe străzi și a crezut cu tărie că doar prin prevenirea înmulțirii necontrolate și campanii de sterilizare se poate reuși acest lucru.

Mai multe articole pe aceste teme le puteți citi în arhiva noastră aici – click.

Cu recunoștință pentru tot ceea ce a făcut pentru județul Neamț, atât pentru oameni, cât și pentru animale, un mesaj de rămas bun: „Vila i frid, Cecilia To…Vi glömmer dig aldrig. Tack för allt.”.

sursa: ziarpiatraneamt.ro

***

Campania de donații prin SMS se desfășoară în perioada 15 mai 2023 – 15 august 2023, cu posibilitate de prelungire.

Alocarea numărului a fost posibilă prin acordul încheiat cu platforma „Donează mai simplu!” creată de Asociația pentru Relații Comunitare în parteneriat cu Orange România, Telekom România Mobile, Vodafone România si Digi Mobil.

Informații importante pentru donatori:

  • Se trimite un SMS cu textul STERILIZEAZĂ la numărul 8833, valabil în rețelele Orange România, Telekom România Mobile, Vodafone România si Digi Mobil.
  • Suma alocată cauzei este de 2 Euro și va fi utilizată exclusiv pentru îndeplinirea proiectului menționat.
  • Nu se percepe TVA pentru donaţiile de pe abonament.
  • În reţelele Digi Mobil, Orange şi Telekom România Mobile, pentru cartelele preplătite, TVA-ul a fost reţinut la achiziţionarea creditului.
  • Pentru donaţiile de pe cartele preplătite, în reţeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.
  • Pentru transparență, numărul donaţiilor va fi reflectat pe www.donatie.ro, după procesarea lor.
  • Beneficiarul este Asociația „CLAUDIA Încă o șansă”.

Campanie realizată cu sprijinul Digi Mobil, Orange Romania, Telekom Romania Mobile şi Vodafone Romania.

***

Asociația „CLAUDIA Încă o șansă”, CIF 43670519, este o organizatie non-profit, cu sediul în Piatra-Neamț, cu rază de activitate pe întreg județul Neamț. Încă de la înființare, din 2021 până în prezent, am realizat peste 3100 de sterilizări gratuite pentru câini și pisici, din fonduri proprii. Dorim ca în anul 2023 să reușim să realizăm încă 1500 de sterilizări gratuite pentru a reduce fenomenul abandonului și al animalelor fără stăpân din județul Neamț. Campaniile de sterilizări sunt o alternativă etică a practicii eutanasiei din adăposturile publice, oferind o soluție umană și demnă atât pentru animale, cât și pentru oameni. Facem un apel către toți cei care consideră că sterilizarea este singura soluție umană de a combate fenomenul animalelor hoinare să ne susțină în acest demers prin campania de donație prin SMS. O singură sterilizare poate preveni abandonul a 66.000 de pui în 6 ani. Întreaga noastră activitate este transparentă și disponibilă pe facebook, pe pagina Încă o șansă, dar și pe website www.claudiaincaosansa.ro. Vă mulțumim!

Pentru orice nelămuriri ne puteți contacta:

Acest website folosește cookies pentru o experiență îmbunătățită a utilizatorilor pe pagină. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate